Yemen'deki ateşkes

BM, Yemen'de tarafların çatışmaların durması anlaşmasına uymadıklarını bildirdi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Yemen'de tarafların çatışmaların durması anlaşmasına bağlı kalmadıklarını söyledi.

Dujarric, basın brifinginde yaptığı açıklamada, "Beklentimiz tüm tarafların çatışmaların durması anlaşmasına saygı göstermesi ancak maalesef sahada bunu göremiyoruz" dedi.

Barış görüşmelerinin planlandığı gibi yapılacağını da kaydeden Dujarric, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed'in yarın New York'ta BM Güvenlik Konseyi'ne konuya ilişkin brifing vereceğini belirtti.

İsmail Veled Şeyh Ahmed, Yemen'de sorunun çözümü için daha önce kesilen müzakerelerin yeniden başlaması ve çatışmaların durması konusunda tarafların anlaştığını, buna göre çatışmaların 10 Nisan'da duracağını, 18 Nisan'da da müzakerelerin Kuveyt'te yeniden başlayacağını açıklamıştı.

Anlaşmaya rağmen taraflar arasında çatışmaların sürdüğüne ilişkin açıklamalar gelmişti.

AA

Gündem Haberleri

Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”
PLAZA CAMLARINDAN GÖRÜNEN KIYAMET
SALDIRILARI DURDURUN