Yemen'de suikast

Hükumete bağlı üst düzey Yemenli komutanın, suikastten yara almadan kurtulduğu, beraberindeki 3 askerin ise hayatını kaybettiği belirtildi

SANA (AA) - Yemen'in Ed-Dali ilinde üst düzey Yemenli komutanın, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce düzenlenen suikastten yara almadan kurtulduğu, beraberindeki 3 askerin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ed-Dali ilinde hükumet güçlerine bağlı 30. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim es-Saidi'nin, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce üzerine ateş açıldı.

Saidi'nin suikastten yara almadan kurtulduğu, beraberindeki 3 askerin ise hayatını kaybettiği, bazılarının da yaralandığı ifade edildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Öte yandan Husilere bağlı El-Mesira televizyon kanalında, yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında El-Beyda ilinde çıkan çatışmalarda Husilere bağlı komutan Abdunnasır el-Cuneydi'nin yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.

Hükumet güçlerine bağlı basın organlarında da Cuneydi'nin, hükumet güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda beraberindeki bazı militanlarla birlikte öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı.


AA

Gündem Haberleri

Hatay'da bir buruk Kurban Bayramı daha
Mesailer Kaldırıldı: 360 Bin Kişinin Güvenliğinden Onlar Sorumlu Olacak
Taliban Lüks Araç Yaparken Vatandaşına Yardımı Türkiye Yapıyor
Oğuz Murat Aci'nin Katili Türkiye'ye Getiriliyor
Güneş Battı Şimşekler Göğü Aydınlattı