Yemen'de petrol zammı protestosu

Marib vilayetinde silahlı kişiler petrol fiyatlarını protesto için yol kesti

MARİB (AA) - Yemen'in Marib vilayetinde silahlı kişiler, petrol fiyatlarına gelen zammı protesto etmek amacıyla şehirlerarası yolu keserek, petrol ve gaz tankerlerinin geçişini engelledi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ülkenin doğusuyla Marib vilayetini, Yemen ile Suudi Arabistan'ı birbirine bağlayan tek geçiş yolu silahlı kişiler tarafından kapatıldı.

Bu hafta başında yüzde 30 zamlanan petrol fiyatlarını protesto edenlerin, küçük araçların geçişine izin verdikleri ancak, petrol ve gaz taşıyan tankerlerin geçişine izin vermedikleri belirtildi.

Kaynaklar, devlete ait Yemen Petrol Şirketi'nin Marib şubesindeki tankerlerinin geçişine izin verilmediği için akaryakıt satışını durdurduğunu söyledi.

Şirket yetkilileri ve Marib Valisi Sultan el-Urade'nin sorunun çözümü için görüşmelerde bulunduğu aktarıldı.

Yemen Petrol Şirketi, geçen pazartesi günü ürettiği tüm petrol ürünlerine yüzde 30 zam kararı almış, Marib, Hadramevt, Cevf ve Şebve vilayetlerinde yeni fiyatlarla satışını başlatmıştı.

AA

Gündem Haberleri

215 YENİ DİRİ FAYIMIZ OLDU
6 ŞİRKETE EL KONULDU
KAHVEHANE MÜDAVİMLERİNE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER
AFRİKA'NIN BELALISI TÜRKİYE'YE GÖRÜNTÜLENDİ
Bir günde 10 bin yolcu! Türkiye'nin en yeni metrosu