Yemen'de okula düzenlenen hava saldırısı

BM Genel Sekreteri Ban, hava saldırısında 10 çocuğun öldürülmesini kınadı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yemen'de okula gerçekleştirilen hava saldırısında 10 çocuğun öldürülmesini kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Ban, Yemen'in kuzeyinde Sa'ada vilayetinde düzenlenen hava saldırısında okulun isabet aldığını ve en az 10 çocuğun hayatını kaybettiğini, çok sayıda çocuğun da yaralandığını belirtti.

Yemen'deki çatışmaların en büyük mağdurlarının çocuklar ve siviller olmasından duyduğu hayal kırıklığını vurgulayan Ban, taraflara saldırının sorumlularının belirlenmesi, tekrarının engellenmesi ve sivillerin korunması çağrısı yaptı.

Yemen'deki soruna askeri çözüm bulunamayacağını ifade eden Ban, tüm tarafları gecikmeden müzakerelere dönmeye davet etti.

AA

Gündem Haberleri

Çocukların limonatalarını büyükşehir ekipleri satın aldı
Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı