Yemen'de kaçırılan gazeteciler

Sana'da Husiler tarafından kaçırılan 10 gazeteci, açlık grevine başladı

SANA (AA) - Yemen'in başkenti Sana'da, Husiler tarafından kaçırılan 10 gazetecinin gördükleri kötü muameleyi protesto amacıyla açlık grevi başlattığı bildirildi.

Gazetecilerin aileleri yaptıkları yazılı açıklamada, çocuklarının işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını, ziyaret edilmelerine izin verilmediğini, sağlıklı yiyecek ve ilaçtan mahrum edildikleri için çeşitli hastalıklara yakalandıklarını ifade etti. Aileler, çocuklarının gördüğü bu işkence nedeniyle bugünden başlamak üzere serbest bırakılıncaya kadar açlık grevine başladığını kaydetti.

Açıklamada, gazetecilerin hayatından Husiler sorumlu tutulurken, Yemenliler ve Kuveyt'teki müzakere heyetlerine çocuklarının kurtarılması için harekete geçme çağrısı yapıldı.

Husiler, Haziran 2015'te Sana'da görevlerini yaptıkları sırada 10 gazeteciyi kaçırmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı