Yemen'de Islah Partisi yöneticisine suikast

Islah Partisi yöneticilerinden Kemadi, Aden'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

ADEN (AA) - Yemen'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na yakınlığıyla bilinen Islah Partisi'nin yöneticilerinden Şevki Kemadi'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Islah Partisi'nde organizasyon bölümü başkanlığını yürüten Kemadi, geçici başkent Aden'in Mala bölgesinde sokak ortasında motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Kemadi'nin olay yerinde yaşamını yitirdiği, saldırıyı düzenleyenlerin ise kimliğinin henüz tespit edilemediği aktarıldı. Islah Partisi, Kemadi için taziye mesajı yayımladı.

Şevki Kemadi, partideki görevinin yanı sıra Mala bölgesinde bulunan Suvvar Camisi'nde imam hatiplik yapıyordu.

Yemen'de Islah Partisi yöneticilerine yönelik daha önce de suikastlar gerçekleştirilmişti.

Ülkenin en büyük partilerinden Islah, Kuzey ve Güney Yemen'in birleşmesinin ardından 1990'da İslami arka plana sahip bir parti olarak kurulmuştu.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE