Yemen'de 3 günlük ateşkes anlaşması

BM, ülke genelinde 19 Ekim Çarşamba günü yerel saatle 23.59'da başlayacak 72 saatlik çatışmaların durması anlaşmasını tüm tarafların kabul ettiğini açıkladı- Yemen'de akan kanın durmasının yanı sıra ülkeye daha fazla insani yardım girişini sağlaması bekle

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'de 19 Ekim Çarşamba günü yerel saatle 23.59'da ülke genelinde geçerli olmak üzere 72 saatlik çatışmaların durması anlaşmasının yürürlüğe gireceğini duyurdu.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed'in tüm taraflardan gerekli teminatı aldığı ve daha önce varılan anlaşmadaki koşullar geçerli olmak üzere çatışmaların durdurulacağı bildirildi.

Açıklamada, ülke genelinde 3 gün geçerli olacak çatışmaların durması anlaşmasının 19 Ekim Çarşamba günü Yemen saati ile 23.59'da yürürlüğe gireceği, süresinin uzatılmasının da değerlendirileceği kaydedildi.

Anlaşmanın Yemen'de akan kanı durduracağı ve daha fazla insani yardım girişini temin edeceği vurgulanan açıklamada, taraflardan verdikleri taahhütlere bağlı kalmaları istendi.

Açıklamada, anlaşma gereği Yemen'deki tüm çatışmaların durdurulması ve insani yardım görevlileri ile malzemelerine ülke geneline engelsiz giriş izni verilmesi gerektiği ifade edildi.

AA

Gündem Haberleri

ZİNCİR MARKET DENETİMİNDE ŞOK GÖRÜNTÜLER
Trump Kapalıçarşı’da da kaybetti
Karaya oturan kuru yük gemisi dronla görüntülendi
Giydiği Çorapları Satışa Çıkarmıştı: Bakanlıktan Fenomen E.D. Hakkında Suç Duyurusu
COP31'e 25 bin 739 polis