Yazın bidonlarla toprağa gömülen süt ürünleri çıkarılmaya başlandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde vatandaşlar, kışın tüketmek için yaz aylarında toprağa gömdükleri peynir ve yoğurdu kar altından çıkarmaya başladı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde vatandaşlar, bozulmaması ve tadının güzel olması için yaz aylarında toprağa gömdükleri süt ürünlerini yerin altından çıkarmaya başladı.

Kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği ilçede vatandaşlar, yaz döneminde hazırlayarak yaklaşık 5 ay toprak altında muhafaza ettikleri süt ürünlerini çıkartmak için kolları sıvadı.

Süt ürünlerinin bulunduğu noktalardaki kar yığınlarını temizleyen vatandaşlar, daha sonra peynir ve yoğurdun bulunduğu bidonları gömülü olduğu yerden kazma kürek yardımıyla çıkarttı.

Vatandaşlardan Ecevit Bay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazın hazırladıkları peyniri bidonlara doldurarak 5 ay boyunca toprağın altında muhafaza ettiklerini söyledi.

Bu yöntemin dedelerinden kaldığını anlatan Bay, "Yazın toprağa gömdüğümüz süt ürünlerini kışın bu vakitlerinde çıkarıp sofralara getiriyoruz." dedi.

Güllü Karadeniz de bu yönetimin eskiden beri kullanıldığını belirterek, "Biz de aynı yöntemleri kullanıyoruz. Yaz aylarında bidonlara bırakıp toprağa gömüyoruz ve bu vakitlerde toprağın altında çıkartıyoruz. Peynir ve yoğurdu toprağın altına bırakarak hem bozulmamasını hem de tadının güzel olmasını sağlıyoruz." diye konuştu.

Gündem Haberleri

Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor
ŞEHİRLER NASIL DEĞİŞECEK?
Ailenin dramına dayanamayan komşuları CİMER’e başvurdu: Sonuç duygulandırdı
HAL SORUŞTURMASINDA KARAR ÇIKTI