Yazılım, Yapay Zeka ve Sağlık Bilimlerine İlgi Artıyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi uzmanları, aday öğrencilere başarı sıralamalarını dikkate alarak, ilgi ve yeteneklerine uygun bölümleri tercih etmeleri çağrısında bulundu. Yazılım, yapay zeka ve sağlık bilimlerine talep artıyor.

Üniversite tercih süreci tüm hızıyla devam ederken, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Artı Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ebru Özer Topaloğlu, aday öğrencilere önemli uyarılarda bulundu. Topaloğlu, tercih yaparken başarı sıralamasına dikkat edilmesi gerektiğini ve öğrencilerin mutlaka ilgi duydukları, yeteneklerine uygun bölümleri seçmelerinin önemini vurguladı.

“Başarı sıralamamıza bakıp ona göre bölüm tercihinde bulunmamız lazım” diyen Topaloğlu, gençlerin sevecekleri bölümleri seçmesinin hem akademik hem de kariyer hayatları için kritik olduğunu belirtti. “Gençlerin hayallerinin peşinden gitmesi, kendilerinin farkına varması çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

Tercih fuarları ve birebir görüşmelerde, yazılım, yapay zeka gibi bölümlere ilginin giderek arttığını, sağlık bilimlerinin ise her zamanki gibi popülerliğini koruduğunu aktaran Topaloğlu, şunları söyledi:
Öğrenciler bu yeni bölümlerin ve değişimlerin farkında ve içinde olmak istiyorlar. Yazılım, yapay zeka gibi bölümlerde büyük bir ilgi olacağını düşünüyorum.

Aday öğrencilere, tercih kılavuzundaki uyarıları dikkatle okumaları gerektiği çağrısında bulunan Topaloğlu, başarı sıralamasına göre tercih yapılmaması halinde hayal kırıklığı yaşanabileceğine dikkat çekti. “Hukuk fakültesi için ilk 100 bine, mühendislik fakültesi için ise ilk 300 bine girme şartı var. Bu yüzden sıralamaya dikkat edilmeli.” dedi.

Ayrıca, öğrencilerin tercihlerinde uzmanlardan destek almalarının önemine değinen Topaloğlu, “Tek başınıza tercih yapmayın, mutlaka fikir alın ve bu doğrultuda karar verin” tavsiyesinde bulundu.

NEÜ Artı Kariyer Merkezi’nin, öğrencilerin akademik ve kariyer gelişimlerine destek olmak amacıyla ücretsiz eğitimler düzenlediğini ve TÜBİTAK projeleri ile Teknofest gibi etkinliklerde aktif rol aldıklarını belirten Topaloğlu, “Öğrencilerimizi aktif bir üniversite hayatı yaşamaları için NEÜ’ye bekliyoruz” diye sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

GELECEĞİN SANATÇILARI SELÇUKLU’DA YETİŞECEK
OKULA BAŞLAMA YAŞI DEĞİŞİYOR
BİTAM: Konya'dan Yükselen Bilim Üssü Türkiye'nin AR-GE Merkezi Oluyor
Engelli Kızı İçin Her Gün Merdiven Çıkan Anne, Okula Asansör Yapılmasını Talep Etti
PAZARLAMA LİDERLERİNDEN 2026 ÖNGÖRÜSÜ: EN BÜYÜK YATIRIM YAPAY ZEKAYA