Yaz tarifesine şikayetler arttı

Haziran ayı ortalarında şehir içi toplu ulaşımda yaz tarifesine geçilmesi, otobüslerle ilgili şikayetlerin artmasına yol açtı.

Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımı rahatlatmak için yapmış olduğu alt yapı çalışmaları devam ederken vatandaşlardan sefer saatleri ile ilgili şikayetler geliyor. Vatandaşlar, özellikle sabah ve akşam saatlerinde otobüslerin duraktan yolcu almadan geçtiği ve sefer sayısının az olduğu için saatlerce durakta beklemek zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Başta Fuar hareket merkezinde çoğunlukla otobüslerin zamanından daha erken hareket ettiklerini iddia eden vatandaşların, yaz tarifesine geçilmesiyle sefer sayıları düşürülen hatlardan en fazla şikayet edilen hatların başında Kayacık-2. Organize Sanayi, Mengene Saraçoğlu, Erenköy, Fatih Işıklar-Özalkent geliyor.


Kayacık-2. Organize Sanayi hattında özellikle hafta sonu Büsan ve Kunduracılar Sanayii’nin kapalı olması sebebiyle dolmuşların da çalışmadığına dikkat çeken vatandaşlar, otobüs saatlerinin seyrek olmasından şikayet ediyor.


Mengene Saraçoğlu hattında da ilk 5 durakta otobüsün tıka basa dolduğunu belirten vatandaşlar, sabah ve akşam saatlerinde sefere çıkarılan otobüslerin körüklü olmasını isterken Erenköy güzergahının ise nüfus yoğunluğu dikkate alınarak sefer sayılarının yetersizliğinden yakınıyor.


Fatih Işıklar Özalkent hattında ise iki hattın birleştirilmesi nedeniyle şehir merkezine gidip gelebilmek için 2 saat yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını belirten semt sakinleri, hattın en az iki otobüse paylaştırılmasını istiyor.  Memleket

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?