Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl yapılan, üzeri camla kaplı yer saati, üzerinden ya da yanından geçen vatandaşların saati kolayca okuyamaması nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Geçen yıl kış ayında ise üzerindeki camın kar yağışıyla birlikte aşırı kaygan hale gelmesi nedeniyle üzerinde durmakta zorlanan ve kayıp düşen vatandaşların görüntüsü, ulusal medyada geniş yer bulmuştu.
Bu yıl kar yağar yağmaz, Konya kent merkezinin en işlek noktalarından Zafer Meydanı Camlı Köşk önünde yer alan yer saatinin kayıp düşmelere neden olmaması için, belediye ve Konya Emniyet Müdürlüğü önlem aldı.
Yer saatinin hemen yanında tunçtan semazen heykelinin de bulunduğu yaklaşık 15-20 metrekarelik kaygan zemin çevresine emniyet şeridi çekilerek, buradan yayaların geçişleri önlendi.
Çevreden geçen vatandaşlar, meraklı gözlerle yer saati çevresine neden emniyet şeridi çekildiğini anlamaya çalışırken, yaya geçişi trafiğe kapatılan bu alanın çevresinden sağlanıyor.
Ayrıca, karın yağmaya başladığı önceki gün akşamdan itibaren bir polis ekibi, güvenlik şeridinin rüzgar nedeniyle ya da vatandaşlar tarafından koparılması ihtimaline karşı nöbet tutuyor.