Yatırım için makine ithalatı

Yatırım süresi içerisinde ithalatı gerçekleştirilememiş makine ve teçhizatın ithaline, gümrük idarelerince belge kapsamında sağlanan destek unsurları uygulanarak izin verilecek

ANKARA (AA) - Yatırım süresi içerisinde ithalat işlemlerine başlanılmış veya bedeli kısmen ya da tamamen ödenmiş ancak ithalatı gerçekleştirilememiş makine ve teçhizatın ithaline, gümrük idarelerince belge kapsamında sağlanan destek unsurları uygulanarak izin verilecek.

Ekonomi Bakanlığının Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yatırım süresi içerisinde ilgili kambiyo mevzuatında yer alan ödeme şekillerinden herhangi biri ile ithalat işlemlerine başlanılmış veya bedeli kısmen ya da tamamen ödenmiş ancak ithalatı gerçekleştirilememiş makine ve teçhizatın ithaline, gümrük idarelerince belge kapsamında sağlanan destek unsurları uygulanmak suretiyle izin verilecek.

Ekonomi Haberleri

BANKALAR ESNAFI BATIRIYOR
Antalya Havalimanı’ndan Küresel Başarı: FAB 2027’nin Ev Sahibi Oldu
Haccı bekleyenler Umre'ye gidiyor! Rekabet fiyatları düşürdü
ALTINDA KAFALAR İYİCE KARIŞTI
EMEKLİ MAAŞIM NEDEN EKSİK YATTI?