Yataş fabrikasında iş bırakma eylemi

Kayseri’de faaliyet gösteren Yataş fabrikasında çalışan işçiler, yaklaşık 150 gündür haklarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. 3 bine yakın çalışanın bulunduğu tesiste, işçiler hem firmayı hem sendikayı protesto etti.

Kayseri’de ev tekstili alanında üretim yapan Yataş firmasının çalışanları, maaş ve sosyal haklarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi yaptı. Yaklaşık 150 gündür mağdur olduklarını ifade eden işçiler, fabrika bahçesinde toplandı.

“Haklarımızı istiyoruz” sloganlarıyla seslerini duyurmaya çalıştılar

Fabrika önünde toplanan işçiler, “Haklarımızı istiyoruz” ve “Adalet istiyoruz” sloganları atarak yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. 3 bine yakın çalışanın görev yaptığı fabrikada üretim büyük ölçüde durdu.

Sendikaya da tepki: “Bizi savunmuyorlar”

İşçiler, yalnızca firmaya değil, bağlı bulundukları Öz İplik İş Sendikası’na da tepki gösterdi. Sendikanın haklarını savunmadığını ileri süren çalışanlar, yetkililerin bir an önce çözüm üretmesini talep etti.

Gözler Yataş yönetiminde ve sendika temsilcilerinde

Eylemin ne kadar süreceği henüz bilinmezken, işçiler çözüm bulununcaya kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Yataş yönetiminden ve sendika temsilcilerinden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sultan, 'Tuğyan itti' dedi: Avukatlar davadan çekildi
HSK, Antalya’daki yeni bölge mahkemesi sonrası görev alanlarını yeniledi
İki arkadaş denize girdi, izleyenler üşüdü
İstanbul'un Yeni Dev Yapısı Yükseliyor: Sazlıdere Köprüsü'nde Sona Doğru
TBMM’deki taciz iddiaları için Bakanlık devrede: Destek başlatıldı