Yaşlı adamı dolandırıcılardan polis kurtardı

Afyonkarahisar'da yaşlı bir adam, telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılmak üzereyken polisin şehir güvenlik kamera sistemlerini saniye saniye takip etmesi ile kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri ekipleri bir kişinin 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak babasının telefonunun sürekli meşgul çaldığı, dolandırıcılığa maruz kalabileceği ihtimali üzerine ihbarda bulundu.

İhbar üzerine bankadan havale yapmasının önüne geçmek, ziynet eşyalarını bozdurup havale etmesini önlemek amacıyla polis ekipleri hızla gerekli tedbirleri alarak araştırmaya başladı.

Yapılan çalışmalarda bir kuyumcu önünde sürekli telefonla konuşan kişinin ihbara konu M.O. olduğu tespit edildi. M.O. ile yapılan görüşmede kendisini arayıp polis olarak tanıtan, isminin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne karıştığını söyleyen kişilerin hesabına göndermek üzere ziynet eşyalarını bozdurmak için kuyumcuya gittiği öğrenildi.

Polis 5 farklı noktadaki şehir güvenlik kamera sistemlerindeki görüntüleri izleyerek şahsı, ziynet eşyalarını satmadan durdurdu. Şahıs ziynet eşyalarını bozdurmadan polis tarafından durdurulurken, dolandırılmasının önüne geçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

'Yanmaya hazır mısınız?' diyerek ateşe verdi iddiası: Sanık hakim karşısında
Afyon-Konya Karayolunu trafiğe kapatan kaza
Mide küçültme ameliyatı olan Rojin Elveren’in ölümüyle ilgili iki doktora dava açıldı
Yine akran zorbalığı: 8 yaşındaki çocuğun kolu 2 yerinden kırıldı
52 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN