Yasakçı zihniyet, hakları ihlal ediyor

İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri Kayalıpark'ta 12. kez bir araya gelerek başörtüsü yasağını protesto ettiler.

Kayalıpark'ta saat 12'de bir araya gelen, İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla başörtüsü yasağını protesto etti.

Basın açıklamasını okuyan Atiye Küçük tüm insan hakları metinlerinin inanç ve ibadet özgürlüklerini tartışmasız kabul ettiğini, başörtüsü takmanın da bir ibadet olduğunu ve Müslüman kadınların bu ibadetinin yasaklanmasının meşru olmadığını söyledi. Küçük "24 Kasım’da Adana Kozan’da yaşanan, kompozisyon yarışması birincisi Tehide Kütük adlı öğrencinin başörtülü diye sahneden indirdiler. Yasakçı zihniyet bu tutumuyla insan haklarını ihlal etmekte, din ve inanç düşmanlığı yapmaktadır" dedi. Basın açıklamasında haksızlığa uğrayanların haksızlık yapanlar kadar cesur ve direngen olmadıkça yasakçıların elinin güçleneceğine işaret edildi.

Annapolis’te “Ortadoğu Konferansı” adıyla düzenlenen zirveyi de Filistin halkının temsilcilerinin bu zirvede yer almasına izin verilmemesi sebebiyle protesto ettiklerini belirten Küçük, zirveye katılan ülkeleri kınadıklarını ifade etti. Mardin Midyat’ta kaçırılan Moryakup Manastırı rahibinin güvenlik zafiyeti nedeniyle kaçırılmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Küçük, bu eylemi gerçekleştirenlerle gerekli güvenlik önlemlerini almayanları kınadıklarını sözlerine ekledi. Ferit Hepokur-Memleket

İlgili haberler: 'Başörtülü birinci' kürsüden indirildi

                        Rahatsız edici bir telefon görüşmesi         

                        Rize'de emsalsiz başörtü skandalı

                      

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?