Yasa dışı sınır geçişleri

Türkiye'nin kara sınırlarında dün, yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 843 kişi yakalandı

ANKARA (AA) - Türkiye'nin kara sınırlarında dün, yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 843 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince dün, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 537 kişi ve Türkiye'den bu ülkeye geçme teşebbüsünde bulunan 10 kişi ele geçirildi. Ayrıca, 5 büyükbaş hayvan, 4 bin 880 paket sigara ve bir cep telefonu yakalandı.

Irak'tan Türkiye'ye geçme girişiminde bulunan 294 kişinin yanı sıra İran'dan Türkiye'ye girmeye çalışan 1, Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 1 kişi daha yakalandı.

Öte yandan, Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 509 kişi ve Ege Denizi'ndeki kara sularında ise 248 kişi ele geçirildi.

AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY