Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Büsan Sanayi içerisi, Ereğli yolu, Antalya Çevre yolu ve Karaman Yolu güzergahlarında yaptıkları denetimlerde, yarış yaparak etrafı rahatsız eden 20 araç ve motosiklet sürücüsünü cezalandırdı.
Yetkililer, söz konusu araç sahiplerine, “Trafik güvenliğini tehlikeye düşürdükleri” gerekçesiyle cezai işlem uygulandığını ve 4 sürücünün, Türk Ceza Kanunu’nun 179’ncu maddesi 2. fıkrasına göre “kişilerin hayat, sağlık ve malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde araç sevk ve idare edenlerin iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları” hükmünce mahkemeye sevk edildiğini bildirdi.
Yetkililer ayrıca, modifiye işlemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilen araçların trafikten men edildiğini ve denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirttiler. Memleket