Yaralı tilki tedavi edilerek doğaya salındı

Narman ilçesinde yaralı halde bulunan tilki tedavi edilerek doğaya bırakıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Narman ilçesinde hayvanseverler tarafından yaralı olarak bulunan tilki, tedavi edildikten sonra doğal yaşam alanına bırakıldı.

Meslek Yüksek Okulu'nda görevli Mehmet Daş ve Çetin Çakır, okulun çevresinde yaralı olarak gördükleri tilkiyi yakalayarak, ilçedeki veteriner hekim Seyfullah Kılıç'a getirerek tedavi ettirdi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, hayvanseverler tarafından tilkinin kendisine getirilmesinin ardından anesteziye aldığını söyledi.

Yapılan muayenede sol arka ayağına bir demir telin sarıldığını bunun da bütün dokuları ve kemik dokusunda tahribata yol açtığını belirten Kılıç, "Bu tel ip, bacağı koparma seviyesine getirmiş. Dokuları tahrip olan bacağın ilaçlı tedaviye cevap vermeyeceği görüldüğünden, müdahale ile tahrip olan kısmı almak zorunda kaldık. Daha sonra yaralı bölgeye gerekli tedavi yapılarak arkadaşlara teslim ettik. Ayrıca bu duyarlı arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Tedavinin ardından tilki, hayvanseverler tarafından doğal yaşam alanına tekrar salındı.

AA

Gündem Haberleri

Elektrikli çöp kamyonu test edildi
İMAM HATİPLERİN KURULUŞ HİKAYESİ
Uçurtmalar Gazzeli çocuklar için gökyüzüne yükseldi
Sosyal Kiralık Konut Başvuruları Başladı
41 YÖNETİCİYE GÖZALTI KARARI