Yaralı caretta carettayı tatilciler kurtardı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatilciler tarafından kurtarılan caretta caretta, DEKAMER'e gönderildi

MUĞLA (AA) - Muğla’nın Fethiye ilçesinde denizde bitkin halde bulunan caretta caretta, tatile gelen vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Faralya Mahallesi Kabak Koyu'na kamp yapmak için gelen vatandaşlar, tekneyle denize açılınca bir caretta carettanın suyun yüzeyinde durduğunu fark etti. Tekneyle kaplumbağaya yaklaşan tatilciler, hayvanın yaşadığını fakat hareket edemediğini belirledi.

Grupta bulunanların yardımıyla tekneye alınan caretta caretta, Kabak Koyu'na getirildi. Kaplumbağa, kıyıya çıkarıldıktan sonra durum Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkililerine bildirildi.

Sağ yüzgecini oynatamayan kaplumbağa, DEKAMER'e götürülmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Fethiye Şefliğine teslim edildi.


AA

Gündem Haberleri

Konyalılar Erzurum'a sahip çıktı
Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar