Yaprak Dökümü'nün vefalı komşusu Bedia Ener hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Bedia Ener 70 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun acı haberini oğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Yaprak Dökümü, Kırık Kanatlar, Bir Zamanlar Osmanlı, Ada Masalı ve Mahallenin Muhtarları gibi birçok önemli proje ile uzun yıllar televizyon izleyicisiyle buluşan tiyatro sanatçısı Bedia Ener 70 yaşında hayatını kaybetti.

Bedia Ener'in vefat haberini oğlu, annesinin sosyal medya hesabından yaptığı "Hoşça kalın, ben melek oldum" notuyla duyurdu. Öte yandan, usta oyuncunun ölüm nedeni belli olmazken, eşi de sosyal medyada duygusal bir paylaşım yaparak "Aşkım melek oldu" yazdı.

Bedia Ener kimdir?

Bedia Ener, 15 Haziran 1954 tarihinde İstanbul'da doğdu. Sanat kariyerine 1968 yılında Bakırköy Halkevi'nde tiyatro ile adım atarken, 1970'te Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi. Haldun Dormen Tiyatrosu, Gazanfer Özcan Tiyatrosu, Yeditepe Oyuncuları ve Asuman Dabak Tiyatrosu gibi önemli topluluklarda sahne aldı. Televizyon ekranlarında ve sinema dünyasında da aktif bir rol oynayan Ener, seslendirme sanatçısı olarak da başarılara imza attı. Harry Potter serisindeki Profesör McGonagall karakterini Türkçe olarak seslendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Büyükbaş Cep Yakınca Oraya Akın Ettiler: Satışlar 3 Katına Çıktı
Aksaraylılar Dikkat! Sokakta Kıyma Çekene 50 Bin TL Ceza
Eğitim-Bir-Sen, rekor üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası oldu
Ayağını nereye koyacağını şaşırdı! Kamera o anları kaydetti
YETKİLİ SERVİSTE BÜYÜK VURGUN