Yalova'da köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü iddiası

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Müdürlüğü:- "Yalova Belediyesine Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6. maddesi gereğince 39 bin 492 lira ve 14. maddesinin A bendinde yer alan 'ölü ve canlı hayvanlara zalimce işkence yapılması' konusuna istinaden 19 bin 6

YALOVA (AA) - Yalova Belediyesine ait hayvan barınağında bazı köpeklerin zehirlenerek öldürülmesiyle ilgili, belediyeye 59 bin 148 lira idari para cezası kesildiği bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 13 Haziran'da sosyal medyada Yalova Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ile ilgili çıkan haberlerin ardından 15 Haziran'da müdürlüğe şikayet dilekçesi, video ile şikayet e-postaları geldiği belirtildi.

Gelen verilerin incelendiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunlara istinaden istinaden Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Müdürlüğünce Yalova Belediyesine kabahatli personeller hakkında soruşturma açılması, İl İdare Kurulu Müdürlüğüne memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkındaki kanun kapsamında kabahatli olanlar hakkında inceleme yapılması için yazı yazıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Müdürlüğünce gelen şikayet dilekçesi ve videolar incelenmiş olup Yalova Belediyesine Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6. maddesi gereğince 39 bin 492 lira ve 14. maddesinin a bendinde yer alan 'ölü ve canlı hayvanlara zalimce işkence yapılması' konusuna istinaden 19 bin 656 lira olmak üzere toplam 59 bin 148 lira idari para cezası kesilmiştir."

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı