Yahudi milletvekilleri yeniden Aksa'ya girecek

Knesset, Yahudi milletvekillerinin Mescid-i Aksa'ya giriş yasağını kaldırdı

KUDÜS (AA) - İsrail parlamentosunun (Knesset), Yahudi milletvekillerinin Mescid-i Aksa'ya giriş yasağını kaldırdığı bildirildi.

İsrail'in Kanal 2 televizyonunun haberinde, Knesset'teki Etik Komisyonu'nun, 2015 yılında çıkarılan ve Yahudi milletvekillerinin Mescid-i Aksa'ya girişlerini engelleyen yasağı, fanatik Yahudi Milletvekili Yehuda Glick'in talebi üzerine kaldırdığı belirtildi.

Knesset'in 2015'ten beri milletvekillerine getirdiği Mescid-i Aksa yasağının kaldırılmasının hükümetle bağlantılı siyasi bir karar olduğu belirtilen haberde, Glick'in yasağın kaldırılmasından memnuniyet duyduğu ifade edildi.

İsrail Parlamentosu, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen Yahudi baskınlarının ardından İsrail polisi ile Filistinli Müslümanlar arasında gerilimin artması üzerine 2015'te Knesset üyelerinin Harem-i Şerif'e girmelerini yasaklamıştı.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler ise içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Harem-i Şerif'te kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI