Yabancı uyruklu öğrenciler Türk mutfağında

Ankara Üniversitesinde eğitim gören Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler, alinazik ile ekşi mayalı ekmek hazırladı

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesinde eğitim gören Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler birlikte alinazik ile ekşi mayalı ekmek yaptı.

Ankara Üniversitesi Çevre Gönüllüleri Topluluğunun, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen "Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi Lezzet Kursları" başladı.

Program kapsamında, üniversitenin Türk ve yabancı uyruklu öğrencileri beraber mutfağa girdi. Eğitimleri için dünyanın dört bir yanından Ankara'ya gelen öğrenciler, burada renkli görüntüler oluşturdu.

Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş'in de katıldığı programda, aralarında Almanya, Polonya, Yunanistan, Güney Sudan, Tanzanya ve Kırgızistan'ın bulunduğu ülkelerden gelen öğrenciler, ekşi mayalı ekmek, alinazik ve çikolata hazırladı.

Proje danışmanı Sağlık Kültür ve Spor Koordinatörü Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp, binlerce kilometre uzaktan gelen, farklı kültür ve ülkelerden gençleri buluşturduklarını ifade etti.

AA

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!