WhatsApp yoluyla 'doğrulama' dolandırıcılığı yapan şahıs yakalandı

WhatsApp uygulaması üzerinden '+1' ile başlayan yabancı numarayla kendisini Instagram destek ekibi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapmak isteyen şahıs Kocaeli'de yakalandığı

Emniyet Genel Müdürlüğü, WhatsApp uygulaması üzerinden '+1' ile başlayan yabancı numarayla kendisini Instagram destek ekibi olarak tanıtarak kişisel verileri ele geçirmeye çalışan şüphelinin Kocaeli'de yakalandığını açıkladı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İl Siber Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerince internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülüyor.

Son dönemde vatandaşlara WhatsApp uygulaması üzerinden "+1" ile başlayan yabancı numarayla kendisini Instagram destek ekibi olarak tanıtıp doğrulama kodu isteyen dolandırıcılık şüphelisi tespit edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli A.S'yi düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

Açıklamada, Türk Polis Teşkilatının suç ve suçlularla mücadeleyi her alanda sürdürdüğü gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Geçerim deyip yola koştu, kazadan kaçamadı: İşte o anlar
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı: O anlar kamerada
İnceleme tamamlandı: Seçil Erzan tutuklu kalacak
Bakan Yerlikaya duyurdu: Konya'da organize suç örgütü çökertildi
Yer yarıldı içine düştü