Voleybol: Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off

- Eczacıbaşı VitrA: 3 - Fenerbahçe: 0- Eczacıbaşı VitrA finale yükseldi


Salon: Burhan Felek

Hakemler: Erdal Akıncı, Seçkin Yener

Eczacıbaşı VitrA: Larson, Büşra Kılıçlı, Boskovic, Meliha İsmailoğlu, Beyza Arıcı, Ognjenovic (Simge Aköz, Hande Baladın)

Fenerbahçe: Pereira, Eda Dündar, Çağla Akın, Rahimova, Dicle Babat, Jerkov (Merve Dalbeler, Melis Yılmaz, Polen Uslupehlivan, Tomkom, Damla Çakıroğlu, Bahar Toksoy Guidetti)

Setler: 25-23, 25-18, 30-28

Süre: 95 dakika (30, 29, 36)


İSTANBUL (AA) - Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off yarı final ikinci maçında Fenerbahçe'yi 3-0 yenen Eczacıbaşı VitrA, seriyi 2-0 kazanarak finale yükseldi.

Turuncu-beyazlı takım, finalde, VakıfBank-Galatasaray eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

Karşılaşmaya iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA, Meliha İsmailoğlu ve Boskovic'in sayılarıyla ilk sette teknik molaya 12-5 önde girdi. Toparlanan rakibi karşısında son bölümde Beyza Arıcı ve Boskovic ile etkili olan turuncu-beyazlı takım, seti 25-23 kazandı.

İkinci sette taktik servislerle rakibinin oyun kurmasını engelleyen Eczacıbaşı VitrA, teknik molaya 12-7 önde girdi. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran turuncu-beyazlılar, bu seti de 25-18 aldı.

Son sette Eczacıbaşı VitrA teknik molayı 12-9 üstün geçerken, özellikle son bölüm büyük çekişmeye sahne oldu. İki takım da karşılıklı sayılar bulurken, daha az hata yapan Eczacıbaşı VitrA seti 30-28, müsabakayı da 3-0 kazandı.

Eşleşmedeki ilk maçı da 3-1 kazanan Eczacıbaşı VitrA, finale yükselen ilk ekip oldu.

AA

Spor Haberleri

Kayserispor - Konyaspor maçının VAR kayıtları açıklandı
Kozanlı Sporcu Azra Nur Çetin Türkiye şampiyonu oldu
Galatasaray ile Fenerbahçe'nin 400. randevusu
Karatay Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı Konya Gençlik Kupası'nda Parladı
Panathinaikos Fatih Terim ile yollarını ayırdı