Voleybol: Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali

Dinamo Kazan: 1 - Fenerbahçe Grundig: 3- Fenerbahçe Grundig, organizasyonu üçüncü tamamladı


Salon: George

Hakemler: Arturo Di Giacomo (Belçika), Martin Hudik (Çek Cumhuriyeti)

Dinamo Kazan: Yureva, Matienko, Del Core, Malkova, Isaeva, Nikolaeva (Kuzyakina, Ulanova, Melnikova, Ezhova, Borodakova)

Fenerbahçe Grundig: Dicle Nur Babat, Mihajlovic, Kim, Eda Erdem Dündar, Skorupa, Meliha İsmailoğlu (Merve Dalbeler, Şeyma Ercan, Ezgi Dilik, Polen Uslupehlivan, Bosetti)

Setler: 25-20, 10-25, 18-25, 17-25

Süre: 105 dakika (34, 21, 25, 25)


MONTICHIARI (AA) - Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final ikinci maçında Fenerbahçe Grundig, Rusya'nın Dinamo Kazan ekibini 3-1 yenerek, üçüncü oldu.

Dörtlü Final'deki ilk maçında VakıfBank'a yenilerek şampiyonluk şansını kaçıran Fenerbahçe Grundig, Dinamo Kazan ile oynadığı karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Takımların karşılıklı sayılar aldığı ilk sette birinci teknik molaya 8-7 önde giren sarı-lacivertli takım, daha sonra oyunun kontrolünü rakibine kaptırdı. İkinci teknik molaya 16-13 üstün giden Rus temsilcisi, genç oyuncularla mücadele eden Fenerbahçe Grundig karşısında ilk seti 25-20 kazanarak durumu 1-0'a getirdi.

İkinci sete hızlı başlayan Fenerbahçe Grundig, Kim'in etkili mücadelesiyle ilk teknik molaya 8-6, ikinci teknik molaya ise 16-8 önde gitti. Rakibi karşısında üstün bir mücadele ortaya koyan sarı-lacivertli takım, seti 25-10 alarak durumu 1-1 yaptı.

Karşılaşmanın üçüncü setinde kullandığı etkili servislerle oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Fenerbahçe Grundig, Polen ve Eda'nın da başarılı ataklarıyla teknik molaları 8-5 ve 16-12 önde tamamladı. Sarı-lacivertli takım, karşılık vermekte zorlanan rakibi karşısında iyi oyununu sürdürerek seti 25-18 kazandı ve 2-1 öne geçti.

Etkili mücadelesini dördüncü sete de taşıyan ve rakibinin yaptığı atakları ikili bloklarla durduran Fenerbahçe Grundig, ikinci teknik molaya 16-10 öne gitti. Kullandığı servislerde de rahat sayı çıkaran sarı-lacivertli ekip, seti 25-17 aldı ve müsabakayı 3-1 kazandı.

Fenerbahçe Grundig, böylece CEV Şampiyonlar Ligi'nde 2015-2016 sezonunu üçüncü sırada tamamladı.





AA

Spor Haberleri

Jose Mourinho imzayı attı
Milli Judocu Sinem Oruç, Ümitler Judo Avrupa Kupası'nda Altın Madalya Kazandı
Alex de Souza Antalyaspor'un Yeni Teknik Direktörü Olarak Antalya'ya Geldi
Denize Sıfır Halı Saha: Süper Lig Takımlarında Bile Yok
Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza Antalya'ya geliyor