Voleybol: DenizBank Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi

Grup maçlarının tamamlandığı ligde, Türk temsilcilerinden Halkbank tur atlarken, ligden elenen Fenerbahçe yoluna CEV Kupası'nda devam edecek

ANKARA (AA) - DenizBank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları tamamlandı. Türk temsilcilerinden Halkbank tur atlarken, Ligden elenen Fenerbahçe, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası'nda mücadele edecek.

7 grupta 28 takımın mücadele ettiği grup etabında, 6. ve son maçlar geride kaldı. Gruplarını lider tamamlayan takımlar ile grup ikincileri arasından en iyi dereceyi elde eden ilk 5 takım, 12'li Play-Off Turu'na yükseldi. Kalan ikinciler ile gruplarını 3. sırada bitiren en iyi ilk 3 takım, CEV Kupası'nın Challange Turu'na katılma hakkı elde etti. Diğer takımlar ise Avrupa kupalarından elendi.    

Buna göre G Grubu'nu 14 puan ve averajla 2. sırada tamamlayan Halkbank, 12'li Play-Off Turu'na yükseldi. Fenerbahçe ise E Grubu'nda 7 puanla 3. sırada yer aldı. Türk temsilcisi 3. sırayı alan takımlar arasında en iyi 3. puana sahip olduğu için CEV Kupası Challange Turu'na geçiş hakkı kazandı. 

Ligde 12'li Play-Off Turu eşleşmeleri 30 Ocak Cuma günü yapılacak kura çekimiyle belirlenecek. 

DenizBank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde tur atlayan takımlar ile CEV Kupası Challange Turu'na geçiş yapan takımlar şöyle:

12'li Play-Off Turu: Tomis Costanta, Copra Volley Piacenza (A Grubu 1 ve 2'ncisi), Lokomotiv Novosibirsk, Jastrzebski Wegiel (B Grubu 1 ve 2'ncisi), Asseco Resovia Rzeszow, Berlin Recycling Volleys (C Grubu 1 ve 2'ncisi), Zenit Kazan, VfB Friedrichshafen (D Grubu 1 ve 2'ncisi), Beologorie Belgorod (E Grubu 1'incisi), PGE Skra Belchatow (F Grubu 1'incisi), Sir Safety Perugia, Halkbank (G Grubu 1 ve 2'ncisi).

CEV Kupası Challange Turu: Cucine Lube Treia (E Grubu 2'ncisi), Precura Atnwerp (F Grubu 2'ncisi),  Knack Roeselare (A Grubu 3'üncüsü), CAI Teruel (B Grubu 3'üncüsü), Fenerbahçe (E Grubu 3'üncüsü). 

Spor Haberleri

Ziraat Türkiye Kupası'nda düdük çalacak hakemler belli oldu
Fenerbahçe, Konyaspor için son antrenmanını yapacak
Volkan Demirel, Hatayspor'dan ayrıldı
Almanları görüp havaya girdi: Beşiktaş'ı neler bekliyor?
Afyonkarahisar, Türkiye Ragbi Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak