VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı

VİOP'ta haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat 126.850 puandan açıldı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay seyirle 126.850 puandan başladı.

Haziran vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 126.975 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın 300 puan altında 126.500 seviyesinde dengelendi.

Dün, enflasyonun nisanda yüzde 1,87 ile beklentilerin üzerinde artması ve döviz kurlarındaki hızlı yükselişin etkisiyle 126.050 puana kadar gerileyen endeks kontratı, günü yüzde 1,8 azalışla 126.800 puandan tamamlamıştı.

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de tarım dışı istihdam ve Avro Bölgesi'nde perakende satış verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 125.500 seviyesinin destek, 130.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

AA

Ekonomi Haberleri

BUNU YAPARAK AYDA 240 BİN LİRA KAZANIYOR
Çin Altın Topluyor
100 GÜNDE DÜNYA KİLİTLENDİ
MURAT KURUM 5 MADDEDE ÖZETLEDİ
Gong Onlar İçin Çalacak! Emlak Katılım Halka Arz Ediliyor: Kamu Katılım Bankaları Birleşiyor