Vietnam'da uyuşturucu kaçakçılarına ölüm cezası

Vietnam'dan Çin'e eroin kaçırdığı tespit edilen kaçakçılık şebekesinin 8 üyesi idam cezasına mahkum oldu

HANOİ (AA) - Vietnam'da uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan 8 kişinin idam cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Resmi yayın organı Halk Polisi gazetesinde yer alan habere göre, Hanoi Halk Mahkemesi, 11 kişilik bir şebekenin üyelerini, 2004-2015 yılları arasında Çin'e 303 kilogram eroin kaçırmak suçundan mahkum etti. Şebekenin 8 üyesi idam cezasına, 3'ü de müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Çetenin lideri olduğu iddia edilen Dang Minh Chau'nun üç yaşından küçük bir çocuğu olduğu için cezasının müebbete çevrildiği belirtildi.

Vietnam dünyanın en sert uyuşturucuyla mücadele yasalarına sahip ülkelerinden biri. Ülkede 100 gramdan çok eroin veya 20 kilogramdan fazla afyon bulunduranlar ya da satanlar idam ile cezalandırılabiliyor.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi