VAR’a yönelik hakaret ceza getirdi

- Juventus Sportif Direktörü Paratici, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle ilgili hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle 2 hafta sahalardan men edildi


ROMA (AA) – İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'un sportif direktörü Fabio Paratici, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle ilgili hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle 2 hafta sahalardan men cezası aldı.

Juventus'un, ligde geçen hafta Atalanta ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak ilk puan kaybını yaşadığı maçtaki hakem ve VAR kararlarının etkileri devam ediyor.

İtalya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, siyah-beyazlı takımın sportif direktörü Paratici, Atalanta maçının ardından soyunma odasına giden koridorda VAR'a yönelik ağır hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle 2 hafta saha ve soyunma odasına girişlerden men edilirken, 20 bin avro da para cezasına çarptırıldı.

Juventus'un deplasmandaki Atalanta mücadelesinde Hırvat golcü Mario Mandzukic'in kaydettiği ve takımını 3-1 öne geçiren gol, pozisyonda faul olduğu gerekçesiyle VAR kararıyla iptal edilmiş, maç daha sonra 2-2'lik eşitlikle bitmişti.

Paratici'nin VAR'a hakaretten aldığı bu ceza Serie A'da ilk olma özelliği taşıyor. Sportif direktör, takımının Lazio ile yapacağı mücadelede sahada olamayacak.

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri de Atalanta maçı sonrası VAR sistemini eleştirmişti.

AA

Spor Haberleri

Sergen'in bileği zor bükülüyor
Ömer Üründül'ün acı günü
Süper Lig 2026-2027 sezonu 14 Ağustos'ta başlayacak
Süper Lig'de bir teknik direktör ayrılığı daha
Türkiye Kupası hakkında yeni karar! Eleme usulü geri geliyor