Van'da terör operasyonu

Erciş ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 3 zanlı gözaltına alındı, sığınak tespit edildi

VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerince, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen kişilere yönelik Ekiciler Mahallesi'nde 2 eve operasyon düzenlendi.

Operasyonda 3 zanlı gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda av tüfeği, bilgisayar, PKK/KCK terör örgütünün propagandasına yönelik kitaplar, dijital materyaller ve çok sayıda sağlık malzemesi bulundu.

Ayrıca aynı operasyon çerçevesinde Ekiciler Mahallesi kırsalında bir sığınak tespit edildi.

Aramada, gaz maskesi, kazma, kürek, demir testeresi, el çapası, kova ele geçirilen sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Bölgede halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam edileceği bildirildi.


AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü