Van'da kaçak balık avcılarına 13 bin 80 lira ceza kesildi

VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde, inci kefali üreme döneminde uygulanan av yasağı kapsamında kaçak avcılık yaptığı belirlenen 4 kişiye 13 bin 80...

VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde, inci kefali üreme döneminde uygulanan av yasağı kapsamında kaçak avcılık yaptığı belirlenen 4 kişiye 13 bin 80 lira ceza verildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, inci kefali üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz'da, kaçak avcılıkla mücadele çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda, Muradiye ilçesinde jandarma ekiplerince, Yalındüz Mahallesi Bendimahi Çayı'na bırakılan 100 metrelik balık ağı ele geçirildi.

Erciş ilçesi Bayramlı Mahallesi Çakıl Adası yakınlarında da balık avlamada kullanılan iki kişilik şişme bot, üç takım balıkçı tulumu, ağları suya sermek için hazırlanmış plastik şişe dubaları, ipler ve 150 metre misina ağ bulundu.

Yaklaşık 10 kilogram balık ve avcılıkta kullanılan malzemelere el konuldu, kaçak avcılık yaptığı belirlenen 4 kişiye ise 13 bin 80 lira ceza kesildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, "İnci kefali av yasağı döneminde personelimiz ve güvenlik güçlerimiz, koordineli şekilde 7 gün 24 saat denetimlere devam ediyor. Av yasağı döneminde kaçak avcılığa müsaade edilmeyecek." ifadesini kullandı.

Gündem Haberleri

Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı
Gümrükte Kırılan Eserler Beyan Dışı Çıktı
Dinar'da 4.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Son Durum
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu son yolculuğuna uğurlandı
30 Yılda Vaatler Arttı, Atmosferdeki Karbon Yoğunluğu Yüzde 18 Büyüdü