Valiz içinde Türkiye'ye girmeye çalışan kadın yakalandı

Sarp Sınır Kapısı'ndan yaya olarak geçmeye çalışan kişinin valizinde cenin pozisyonunda yakalanan Ukrayna uyruklu kadının bir yıl önce sınır dışı edildiği öğrenildi

ARTVİN (AA) - Artvin'de, Sarp Sınır Kapısı'ndan yaya olarak yurda girmeye çalışan kişinin valizinde cenin pozisyonunda kadın bulundu.

Güvenlik güçleri, Gürcistan'dan Türkiye'ye yaya olarak geçmek için Sarp Sınır Kapısı'na gelen Ukrayna uyruklu M.A'nın taşıdığı valizin büyük ve ağır olmasından şüphelendi.

Ekipler, gümrükteki polis noktasında pasaport işlemlerini tamamlayan M.A'yı bir süre takip etti. Valizini sürükleyerek yaya koridorundan yolcu salonuna geçmeye çalışan M.A'yı durdurarak arama yapan ekipler, valizde cenin pozisyonunda kadın buldu.

Kadının Ukrayna uyruklu A.Z. (20) olduğu ve Türkiye'den yaklaşık bir yıl önce sınır dışı edildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan M.A. ve 2 yıl daha ülkeye giriş yasağı bulunan A.Z'nin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE