Vali Bilgin "tatbikatta" mahsur kalan vatandaşı kurtardı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, katıldığı arama-kurtarma tatbikatında, ormanlık alanda mahsur kalan vatandaşa ulaştı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Sağlık Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekipleri tarafından karda gerçekleştirilen arama-kurtarma tatbikatına katıldı.

Yörükbayır köyünde ormanlık alanda gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği bir vatandaş karda mahsur kaldı. Vali Bilgin kurtarma aracının direksiyonuna geçerek ekiplerle mahsur kalan vatandaşın yanına ulaştı.

Ekipler tarafından AFAD aracına alınan vatandaş, güvenli bir bölgede 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yaklaşık 1 saat süren tatbikat başarılı şekilde sona erdi.

Vali Bilgin, yaptığı açıklamada, tatbikatların çok önemli olduğunu söyledi.

Canla başla çalışan tüm ekiplere başarı temennisinde bulunan Bilgin, devletin her zaman vatandaşın hizmetinde olduğunu kaydetti.

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti