Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2026-2027 eğitim-öğretim yılında vakıf üniversitelerinde uygulanacak öğrenim ücretleri için yeniden harekete geçti. YÖK Başkanı Erol Özvar, hazırlık ve birinci sınıf dışındaki kademelerde ücret artışlarının yüzde 25’i geçmemesi gerektiğini hatırlattı.
YÖK’ten vakıf üniversitelerine yeni yazı
YÖK Başkanı Erol Özvar’ın imzasıyla tüm vakıf yükseköğretim kurumlarına gönderilen yazıda, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı hazırlık ve birinci sınıf dışındaki sınıflara ait öğrenim ücreti artış oranının yüzde 25’i aşmayacak şekilde belirlenmesi gerektiği bildirildi.
Yazıda, YÖK’e ulaşan çok sayıdaki CİMER ihbar ve şikayetine de dikkat çekildi. Bazı vakıf üniversitelerinde belirlenen usul ve esaslara uygun hareket edilmediği, yüzde 25’in üzerinde ücret artışı yapıldığı ve öğrenim ücretlerinin kurumların resmi internet sitelerinde yayımlanmadığı yönünde şikayetler bulunduğu belirtildi.
“Ücret artışları yüzde 25’i aşmasın”
YÖK Başkanı Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vakıf yükseköğretim kurumlarında hazırlık ve 1. sınıf dışındaki kademelerde öğrenim ücreti artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırıldığını hatırlattı.
Özvar, buna rağmen bu sınırın üzerinde artış yapıldığına ve öğrenim ücretlerinin resmi internet sitelerinde ilan edilmediğine yönelik çok sayıda şikayet ulaştığını açıkladı.
Bu nedenle tüm vakıf yükseköğretim kurumlarına yeniden yazı gönderildiğini belirten Özvar, belirlenen usul ve esaslara eksiksiz uyulmasını istedi.
YÖK süreci yakından takip edecek
YÖK’ün yazısında, belirlenen kurallar çerçevesinde ivedi işlem tesis edilmesi ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli adımların atılması istendi.
Erol Özvar da yaptığı açıklamada, öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacıyla gerekli işlemlerin hızla yerine getirilmesini talep ettiklerini belirterek, süreci yakından takip etmeye devam edeceklerini ifade etti.
Böylece 2026-2027 eğitim döneminde vakıf üniversitelerinde öğrenim görecek öğrenciler açısından yüzde 25’lik ücret artış sınırı yeniden gündeme taşınmış oldu.