Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından hayata geçirilen “Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi” çalışma ve projeleri tüm hızı ile devam ediyor. Proje kapsamında Hakkari ve Van’a bir ziyaret programı düzenleyen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 3 günlük ziyareti değerlendirdi. Ziyaretlerin bir hayli verimli geçtiğinin altını çizen Başkan Sorgun: “Birlikte yaşamak tek amacımız. Biz de parti teşkilatı olarak elimizden gelenin en iyisini yapma çabasındayız” dedi.
22 ile 24 Nisan tarihleri arasında 14 kişilik bir heyet ile Hakkari ve Van’ı ziyaret eden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, program hakkındaki izlenimlerini kamuoyu ile paylaştı. Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, AK Parti Hakkari ve Van İl Teşkilatı, esnaf ve halka ile bir araya gelerek bölgenin durumunu ve taleplerini ele aldıklarını belirten Başkan Sorgun, ziyaret programının bir hayli verimli ve başarılı geçtiğini söyledi.
Hakkâri’ye ayak bastıkları andan itibaren bölge halkı tarafından çok iyi karşılandıklarını ve büyük ilgi gördüklerini dile getiren Başkan Sorgun, Hakkâri halkının Anadolu halkından farklı olmadığını, sadece eksik ve yanlış tanındığından yakındı. Türkiye’nin her karış toprağının kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Sorgun; “Bu topraklarda yaşayan her insan da bizim insanımızdır. Bizim için herkes önemli ve değerlidir. AK Parti ve hükümet olarak ırkı, dili ve dini ne olursa olsun kimseyi dışlamadık ve ayrı kefeye koymadık. Bugüne kadar bazı kesimler, Kürt kardeşlerimizi üzmüş olabilirler. Ancak son 8 yılda bu anlayış da değişti değişmeye de devam ediyor. Hükümetimiz tarafından başlatılan ve hayata geçirilen “Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi” de bu amaca yöneliktir. Projenin temel amacı, ekonomik ve sosyal alanda geri kalan bölgenin kalkındırılması ve bölge halkına itibarın iade edilmesidir” ifadelerini kullandı.
Hz. Mevlana’nın “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır” sözünü hatırlatan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, öncelikle insanların birbirlerini daha iyi tanıması ve önyargılarından kurtulmaları gerektiği üzerinde durdu. Bölge halkına terörist gözü ile bakanların bölgeye bir kez bile olsun gelmediklerini ve buraları görmediğinden yakınan Başkan Sorgun; “Hakkâri’yi, Van’ı, Şırnak’ı ve daha birçok güzel ilimizi gelip görmeyenler birtakım önyargılara sahip olmaları doğal. Ancak buralara gelip bölge halkını tanımalarını buradaki doğal güzelliklerini görmelerini tavsiye ederim. Biliyorum ki buraya geldiklerinde söz konusu düşünce ve önyargılar sona erecektir” dedi.
Ülke olarak etnik köken ne olursa olsun, birlikte yaşamanın tek hedef olarak ortaya konması gerektiğinden bahseden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin de bu kapsamda önemsenmesi gerektiğine dikkat çekti. Bölge halkının da bu projeye sonuna kadar destek verdiğini aktaran Başkan Sorgun; “Bölge halkı böyle bir projeyi yıllardır bekliyordu. AK Parti Hükümeti’nin gayretli ve başarılı çalışmaları sonucunda böyle önemli bir proje ortaya çıktı. Proje daha ilk günlerinden itibaren ne kadar önemli olduğunu kendini hissettirmiştir. Uygulamaya kondukça da bölge halkının taleplerine cevap vermesi bakımından faydalı bir proje olduğu ortadadır. Bu yüzden bölge halkı projeye sonuna kadar destek vermektedir. Biz bunu 3 günlük ziyaretimiz boyunca da gördük. Vatandaşlarımızın bizi her fırsatta kutlaması ve bizlere teşekkür etmesi bizi mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı.
Hakkâri’de hayata geçirme amacındaki projeleri hakkında da bilgi veren Sorgun, Hakkârili öğrencilerin yaz sezonunda Konya’da misafir etmek istediklerini, bu proje ile öğrencilerin Konya’da gezdirip Konya’yı öğrencilere tanıtacaklarını söyledi. Bu sayede bölge ile bir bağ kurmayı amaçladıklarının altını çizen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; “Ayrıca Hakkâri’de erkek ve bayanlara yönelik meslek edinme kursları açma düşüncemiz de var. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.