Uzay yürüyüşü sırasında su sızıntısı

Amerikalı astronot, uzay yürüyüşünü bitirdikten sonra başlığında su olduğunu fark etti

CAPE CANAVERAL (AA) - Uluslararası Uzay İstasyonu'nun dışında görevini yerine getiren Amerikalı astronotun başlığında su sızıntısı meydana geldiği bildirildi.

NASA'dan yapılan açıklamada, astronotlar Komutan Barry Wilmore ve Uçuş Mühendisi Terry Virts'in, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 6 saat 43 dakikalık uzay yürüyüşlerini yaptıktan sonra istasyona geri döndüğü ifade edilerek astronot Virts'in istasyona döndükten sonra başlığında su bulunduğunu fark ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Virts'in durumunun iyi olduğu, bir sonraki uzay yürüyüşünün yapılıp yapılmayacağına cuma günü karar verileceği belirtildi.

Virts'in, başlığa sızan suyun tadının uzay giysisinde bulunan içecek çantasındaki suya benzemediğini, kimyasal bir tadının olduğunu bildirdiği ifade edildi.

Su sızıntısının kaynağının uzay giysisinde bulunan soğutma sistemi olabileceği düşünülüyor.

İtalya'nın uzayda yürüyen ilk astronotu Luca Parmitano'nun başlığında da 2013 yılında su sızıntısı meydana gelmiş ve yürüyüş aniden kesilmişti. Sızıntı nedeniyle konuşmakta ve duymakta zorluk çeken Parmitano, ortağı Christopher Cassidy'den, istasyona geri dönmek için yardım istemişti.

 

Teknoloji Haberleri

Türk bilim insanları dünyanın en kuzeyindeki deniz buzu hattında
Türkiye'nin Uzaydaki İmzası: Yerli Atomik Saat Başarıyla Fırlatıldı
Raylı Sistemlerde Yerli ve Milli Teknoloji
WhatsApp'ta Kullanıcı Adı Dönemi Başlıyor: Telefon Numarası Zorunluluğu Bitiverdi!
Antalya'nın seralarına kesin çözüm! İlaca gerek yok