Ürdün'den İsrail'e çağrı

Ürdün, İsrail'den Mescid-i Aksa'daki provokasyonlarını derhal durdurmasını istedi

AMMAN (AA) - Ürdün, İsrail'den Mescid-i Aksa'daki provokasyonlarını derhal durdurmasını istedi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sufyan el-Kudat, yaptığı açıklamada, ülkesinin, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve orada namaz kılanlar ile İslami vakıflar çalışanlarına yönelik ihlallerini kınadığını bildirdi.

Kudat, İsrail'in bir işgal gücü olarak "hukuktaki yükümlülüklerine uyma zorunluluğu, kutsal yerlerin tarihi ve hukuki statüsüne saygı gösterme ve özellikle ramazanın son on günü bu kutsal yerde oruç tutanlara saygılı olması" gerektiğini vurguladı.

Ürdün'ün, İsrail'den Mescid-i Aksa'daki provokasyonlarını derhal durdurmasını istediğini aktaran Kudat, Mescid-i Aksa ve ibadet edenlerin güvenliğinden, İsrail'i sorumlu tuttu.

İsrail polisi bu sabah Mescid-i Aksa'da itikafta olan Müslümanlara saldırmış ve darbettiği 3 kişiyi gözaltına almıştı.

Gündem Haberleri

Dinar'da 4.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Son Durum
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu son yolculuğuna uğurlandı
30 Yılda Vaatler Arttı, Atmosferdeki Karbon Yoğunluğu Yüzde 18 Büyüdü
SON 66 YILIN EN YAĞIŞLI DÖNEMİ
KPSS BRANŞ SIRALAMALARI AÇIKLANDI