Ürdün'deki Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi toplantısı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Ürdünlü mevkidaşı Safedi ile görüştü

AMMAN (AA) - Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile bir araya geldi.

Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi toplantısı için başkent Amman'da bulunan Cubeyr'in Ürdünlü mevkidaşı Safedi ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cubeyr, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ülkesinin, Kudüs'ü Filistin devletinin başkenti olarak kabul etme konusundaki tutumunun net olduğunu ve değişmeyeceğini ifade etti.

Ürdün'ün ev sahipliği yaptığı Altılı Arap Dışişleri Bakanları Komitesi toplantısının "yapıcı ve faydalı" geçtiğini belirten Cubeyr, toplantıda, ABD'nin Kudüs kararıyla mücadele, Filistin ve İslam dünyasının tutumuna destek için ortak çalışma alanında önemli önerilerde bulunulduğunu aktardı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi de iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerine işaret ederek, bölgesel sorunların çözümünde iki ülkenin koordinasyon ve birlikte çalışmayı sürdürmesi için bir araya geldiklerini kaydetti.


AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü