Ürdün'de kısmi kabine değişikliği

Ürdün Kralı 2. Abdullah, istifalar nedeniyle boşalan bakanlıklara yeni isimler atadı

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, istifalar nedeniyle boşalan bakanlıklara yeni isimler atadığı bildirildi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yayınlanan kraliyet kararnamesine göre, Kral Abdullah, Başbakan Hani el-Mulki'nin önerdiği Salih el-Harabişe'yi Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına, Hale Besisu'yu Sosyal Kalkınma Bakanlığına, Cemil Mucahid'i Ulaştırma Bakanlığına ve Muhanned Şahade'yi Yatırım İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığına atadı.

Söz konusu bakanlar, Kral Abdullah'ın yanı sıra Başbakan Mulki ve Kraliyet Divanı Başkanı Fayiz et-Taravne'nin huzurunda yemin ederek görevine başladı.

Kral Abdullah tarafından daha önce yayımlanan kararnameyle, Sosyal Kalkınma Bakanı Vecih Tayyib Azayira, Enerji Bakanı İbrahim Hasan Seyf ve Ulaştırma Bakanı Huseyin Abdulkerim es-Saub'un istifalarının 14 Haziran itibarıyla kabul edildiği duyurulmuştu.

Son revizyonla, geçen yıl eylül ayında kurulan Mulki hükümetinde üçüncü kez değişikliğe gidilmiş oldu.

AA

Gündem Haberleri

DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı
BAKANLIK'TAN ÇEKİRGE AÇIKLAMASI