Ürdün Kralı Abdullah:

"Ürdün vesayeti ve Kudüslülerin direnişi olmasaydı kutsallar çoktan kaybolmuş olurdu"- "Başarımız, Filistinli kardeşlerimizle bir olmamızı gerektiriyor ki davamız zayıflamasın ve haklarımızı korumuş olalım"

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah, Filistin davasının geleceğinin tehlikede olduğunu ve çözümün giderek zorlaştığını söyledi.

Ürdün Kraliyet Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, başkent Amman'daki El-Huseyniye Sarayı'nda Meclis Başkanı ve parlamentodaki komitelerin başkanlarını kabul etti. Kudüs ve Filistin davasına yönelik risklerin ele alındığı toplantıda Kral 2. Abdullah, Filistin davasının geleceğinin tehlikede olduğu ve çözümün giderek zorlaştığını vurguladı.

ABD'nin Filistin sorununun çözümünü desteklemeye bağlılığının olmaması durumunda İsrail ile barış sürecinde bir atılımın gerçekleşmeyeceğini belirten Abdullah, "Ürdün vesayeti ve Kudüslülerin direnişi olmasaydı kutsallar çoktan kaybolmuş olurdu. Var olan gücümüzle sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Gelecek dönemde zaruri ilerlemenin gerçekleştirilmesi için çabaların artırılması ve ABD yönetimiyle yoğun çalışmalar yürütülmesi gerektiğini söyleyen Abdullah, "Başarımız, Filistinli kardeşlerimizle bir olmamızı gerektiriyor ki davamız zayıflamasın ve haklarımızı korumuş olalım." diye konuştu.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu