Ürdün Kralı 2. Abdullah Japonya'da

Kral Abdullah, Başbakan Abe ile görüştü- Japonya terörle mücadelede Ürdün'e maddi destek verecek

ANKARA (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah, Tokyo ziyareti çerçevesinde Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüştü.

Ulusal NHK televizyonu, Abe'nin görüşmede Suriye'deki iç savaştan kaçan mültecileri ülkesine kabul ettiği için Kral Abdullah'a şükranlarını sunduğunu ve Ürdün'e mali yardım sözü verdiğini duyurdu.

Abe, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Ürdün'ün çok sayıda Suriyeli sığınmacıyı misafir ettiğini kaydederek "Ürdün, aşırıcılık ve terörizm karşısında elinden geleni yapıyor, Ürdün, Ortadoğu'da istikrarın merkez kuvvetidir. " değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Abe, altyapı restorasyonları ve terörle mücadele için Ürdün'e düşük faizli, yaklaşık 286 milyon dolar destek paketi sağlayacaklarını belirtti.

Kral Abdullah da desteği için Japonya'ya teşekkür ederek "Mülteci konusu tahmin edilememiş bir insani krizdir ve bu kriz Ürdün ulusal bütçesine büyük yük oluşturmaktadır." dedi.

Ürdün Kralı Abdullah, Japonya imparatoru Akihito'nun amcası Prens Mikasa'nın ölümü sebebiyle Ürdün milleti adına Akihito ve imparatorluk ailesine başsağlığı diledi.

Görüşmenin ardından iki ülke arasında savunma alanında işbirliği öngören bir mutabakat zaptı imzalandı.

AA

Gündem Haberleri

Meralar Gidiyor, Köylü Direniyor: Cezaevine Sert Tepki
DÜŞME ANI VE BIRAKTIĞI NOT ORTAYA ÇIKTI
BAYRAM TRAFİĞİNDE UMUT VEREN TABLO
ASELSAN şehitlerine veda
EMLAKÇILARDAN 'SARI SİTE' İSYANI