Ürdün İsrail'in Mescid-i Aksa ihlallerini kınadı

AMMAN (AA) - Ürdün, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarını "sorumsuzca" şeklinde niteleyerek, kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sufyan...

AMMAN (AA) - Ürdün, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarını "sorumsuzca" şeklinde niteleyerek, kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sufyan el-Kudat yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin sorumsuzca olduğunu ve Müslümanların duygularını kışkırtma amacı taşıdığını belirtti.

İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlallerinin durdurulması çağrısında bulunan Kudat, Mescid-i Aksa'ya ilişkin konular ve giriş çıkışlara ilişkin düzenlemelerden sorumlu tek yetkili makamın, Kudüs ve Mescid-i Aksa Vakıflar İdaresi olduğunu vurguladı.

Bu sabah İsrail polisinin eşlik ettiği 500'den fazla fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, geçen cuma günü başlayan ve 27 Nisan sabahına kadar devam edecek olan Musevilerin Hamursuz Bayramı (Pesah) dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınlarda artış yaşandığını açıklayarak, pazartesi gününden bu yana bin 500'den fazla fanatik Yahudi'nin Harem-i Şerif'e girdiğini belirtmişti.

Gündem Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda önemli değişiklikler
Erdal Beşikçioğlu'nun Dansı Sosyal Medyada Gündem Oldu
Diyanet'ten 'her gün etli yemek var' haberine açıklama
Çiftçilere müjde üstüne müjde
Orgeneral Çetin Doğan tahliye oldu