Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, GOLDENPAC YAŞ SEBZE MEYVE İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'nin konkordato talebini reddetti. Mahkemenin 24 Ekim 2025 tarihli duruşmasında alınan kararla birlikte, şirket hakkındaki tüm tedbirler kaldırıldı ve borca batıklık durumunun incelenmesi için iflas sürecini başlatacak ayrı bir dosya açılmasına karar verildi.
Mahkemenin 2025/598 Esas numaralı davasına ilişkin ilanen tebliğ edilen kararda özetle şu maddeler yer aldı:
Konkordato Talebinin Reddi: GOLDENPAC YAŞ SEBZE MEYVE İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'nin (Antalya Ticaret Sicil 90908) konkordato talebi REDDEDİLDİ.
Tedbirlerin Kaldırılması: Şirket hakkındaki 28 Temmuz 2025 tarihli tensip zaptı ile hükmedilen tüm tedbirler kaldırıldı.
Komiserlik Görevi Sona Erdi: Atanan konkordato komiserinin görevi sonlandırıldı.
İflas Yönünden İnceleme: İcra ve İflas Kanunu'nun (İİK) 292/1-d maddesi gereğince, davacı şirket yönünden borca batıklık ve iflas yönünün incelenmesi için dosyanın bu yönüyle tefrikine (ayrılmasına) ve başka bir esasa kaydedilmesine karar verildi.
Mali Müşavir Raporu: Tefrik edilen dosyada, resen seçilecek bir mali müşavire şirketin borca batıklık durumu hakkında rapor düzenlenmesi talep edilecek.
İflas İncelemesi Başladı: Borca batıklık incelemesi sonucuna göre iflas incelemesinin bu dosya üzerinden yürütülmesine hükmedildi.
Karar, yasal gereklilikler çerçevesinde ilgili tüm kurum ve kuruluşlara (Tapu, Ticaret Sicil, Vergi Dairesi, Bankalar Birliği, Odalar vb.) müzekkere ile bildirilecek. Tarafların, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 345. maddesi uyarınca, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta süre içinde Antalya Bölge Adliye Mahkemesi ilgili hukuk dairesinde istinaf kanun yoluna başvurma hakkı bulunuyor. Şirketin mali durumu ve iflas sürecinin nasıl ilerleyeceği, tefrik edilen dosyada yapılacak borca batıklık incelemesi sonrasında netleşecek.