UNESCO'dan Akyürek'e ziyaret

UNESCO Başkan Yardımcısı Ve Endonezya Milli Eğitim Bakan'ından Başkan Akyürek'e ziyaret

UNESCO Başkan Yardımcısı ve Endonezya Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Bambang Sudibyo, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret ederek Mevlana Yılı etkinlikleri hakkında bilgi aldı. Bakan Sudibyo, Endonezya'nın yaşadığı büyük tsunami felaketinin hemen ardından bölgeye gelerek yardım çalışmaları yürüten Konya halkına minnettar olduklarını belirterek Başkan Akyürek'e teşekkür etti.

Bakan Sudibyo'nun ziyaretinde Endonezya Ankara Büyükelçisi Awang Bahrin, Endonezya Milli Eğitim Bakanlığı genel müdürleri, Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) yöneticileri, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de hazır bulundu. Türkiye'ye eğitim alanında işbirliği için gelen Bakan Sudibyo, UNESCO tarafından 2007 yılının Mevlana Yılı ilan edilmesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Endonezya'da yardım çalışmalarına katılması dolayısıyla da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüşmelerini tamamladıktan sonra Konya'ya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'ten Konya ve Mevlana Yılı etkinlikleri hakkında bilgi alan Sudibyo, Türkiye ile işbirliğine önem verdiklerini belirterek, bu önemin her iki ülke insanlarının çoğunluğunun Müslüman olması ve kendisinin çocukluğundan bu yana Mesnevi dersleri alıyor olmasından kaynaklandığını bildirdi. Endonezya halkının yaşadığı yıkıcı tsunami felaketinin hemen ardından Konya ve Türk halkını yanında gördüğünü vurgulayan Bakan Sudibyo, bu durumun her iki milletin kardeşliğine en güzel örnek olduğunu vurguladı.

Kendilerini Konya'da görmekten mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, 2007 Mevlana Yılı'na onlarca farklı etkinliklerle hazırlandıklarını, 2007 yılının bu anlamda başarılı geçtiğini açıkladı. Bir heyetle tsunami bölgesine gittiğini anlatan Başkan Akyürek, yaşanan acı olayların ardından yaraların sarılmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Akyürek, ziyaret anısına Bakan Sudibyo ve geziye katılan heyet üyelerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan İngilizce Mesnevi ile çeşitli yayınlar hediye etti. Bakan Sudibyo da Endonezya'nın sembollerinden olan özel işlemeli bir gemi maketini Başkan Akyürek'e hediye etti.

İHA

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?