Umuda yolculukta donmak üzere olan bebek kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin Kuşadası açıklarında müdahale ettiği lastik bottaki 64 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı- Donmak üzereyken kurtarılan yeni doğan bir bebek tedavi altına alındı

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 64 düzensiz göçmen yakalandı, donmak üzere olan bir bebek tedavi altına alındı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Davutlar Mahallesi açıklarında, yasa dışı yollarla yurt dışına geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik botu durdurdu.

Ekipler, aralarında bir bebek ile çocukların da bulunduğu 31 Orta Afrika Cumhuriyeti, 20 Afganistan, 12 Kongo ve bir Eritre uyrukluyu yakaladı.

Kıyıya çıkartılan düzensiz göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Donmak üzere olduğu belirlenen bir bebek ise 112 Acil Servis ekiplerince Kuşadası Devlet Hastanesine götürüldü.

Aynı gün doğduğu öğrenilen bebeğin hastanede tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!