Uluslararası Silifke Kültür Haftası

Hafta kapsamında organize edilen konserler, şehitler nedeniyle iptal edildi

MERSİN (AA) - Silifke Belediyesi tarafından bu yıl 43'üncüsü düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası kapsamında organize edilen konserler, yaşanan terör olayları ve şehitler nedeniyle iptal edildi.

Bu yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak hafta dolayısıyla 50 ressamın eserlerinin yer aldığı 4 ayrı serginin açılışı yapıldı.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, açılışta yaptığı konuşmada, sergilerin, Mürüvet Hanım Konağı, Atatürkevi, Kültürevi ve Eliye Esin apartmanında sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu ifade ederek, bu yıl düzenlenecek etkinliklerin daha çok kültürel ve sanatsal ağırlıklı olduğunu söyledi.

Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nın ilçenin tanıtımına önemli katkı sunduğunu belirten Turgut, "Hafta nedeniyle organize edilen konserler terör olayları ve şehitler nedeniyle iptal edildi. Bu yüzden bu yıl ilçemizin kültürünü, sanatını, tarihini ve sporunu ön plana çıkarmaya çalışacağız. Sergilerin açılmasında emeği geçen sanatçılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Haydarpaşa'da Zemin Riski: Ahşap Kazıklar Zamanla Yok Oldu
Yaren Leylek ve Adem Yılmaz Dostluğu İzmir Sanat'ta
İKİ GÜN BOYUNCA 90 LİRA
Başkentte Kültür ve Sanatın Dört Farklı Yüzü
Vakıf Katılım’dan Konya Sonrası Bursa’da Dev Eser Envanteri