Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen etkinlikte "Paris 2" batığına dalış yapıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen etkinlikte, 30 metre derinlikteki "Paris 2" batığına dalış gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sualtı Sporları Topluluğunca Kemer Belediyesinin destekleriyle Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi.

1. Dünya Savaşı'nda Fransa'nın Paris 2 ve İngiltere'nin Alexandra savaş gemilerini batıran birliğin komutanı Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına gerçekleştirilen etkinliğe, 16 üniversiteden yaklaşık 120 öğrenci katıldı.

Öğrenciler, etkinlik kapsamında 30 metre derinlikteki "Paris 2" batığına dalış yaptı.

Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dalış etkinliğinin 10'uncusunu düzenlediklerini belirterek öğrencilerin milli birlik ve beraberlik içinde toplanmasının güzel bir şey olduğunu söyledi.

Dalış sırasında batıkta 1. Dünya Savaşı'nda atılan mermi ve top izlerini görmenin mümkün olduğuna işaret eden Gökoğlu, batığının her tarafının parçalanmış durumda olduğunu anlattı.

Gökoğlu, "Batıkta hala patlamamış top mermileri var. O top mermilerinin savaştaki askerlere atıldığını hayal ediyorsunuz. Karışık bir düşünce. Geminin batması anında personelin durumu aklınıza geliyor. Bu dalışı, Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının anısına yaptık. Onlara minnettarız." diye konuştu.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?