Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası

Alanya'da düzenlenen şampiyonaya yaklaşık bin 500 sporcu katıldı

ANTALYA (AA) - Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen, 9 ülkeden yaklaşık bin 500 sporcunun katıldığı, Uluslararası Eskrim Süper Minikler ve Minikler Çocuk Kupası maçları tamamlandı.

Atatürk Spor Salonu'nda 5 gündür süren turnuvanın son gününde takımlar müsabakaları gerçekleşti.

Turnuvada 13 kulübün yarıştığı bayan minikler kılıç kategorisinde Vişnelik birinci, Bursa ikinci, Ankara Kılıç takımı da üçüncü oldu. Minik bayanlar flöre branşında 19 takım içinde Rusya (A) birinci, Rusya (B) ikinci ve Ankara (A) takımı da üçüncülüğü elde etti. Minik bayanlar epe dalında 17 takım yarışırken, birinciliği Alanya Team, ikinciliği İstanbul Ferdi Team, üçüncülüğü de Aksaray kazandı.

Erkekler kılıç kategorisinde 32 takım mücadele etti. Bu grupta birinciliği Vişnelik, ikinciliği Georgia, üçüncülüğü de Altınyurt kulüpleri aldı. Erkekler flöre branşında 28 takım arasında Rusya birinci, Altınyurt ikinci, İzmir Büyükşehir Belediyesi üçüncü oldu. Erkekler epe dalında da KSA birincilik, Alanya (A) ikincilik, Azerbaycan da üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Turnuvanın ardından gazetecilere açıklama yapan milli hakem Mehmet Şafak, yaklaşık bin 500 sporcunun katılımıyla güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Şampiyonaya 9 ülkeden sporcuların katıldığını ve yarışmaya katılımın her yıl arttığını dile getiren Şafak, "Federasyonumuzca yılda bir kez yapılan bu etkinlik çocuklar için çok güzel oluyor. Çocukların peşinden gelen velilere, verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Spor Haberleri

Süper Lig’in 36. haftasında tüm maçlar aynı anda oynanacak
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final
Konyaspor'un ne yaptığını anlayan var mı?
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu oldu
Akşehir Olimpik ve Paralimpik Spor Kulübü finalde