Program sonunda Ortaöğretim Ülkücüleri adına konuşma yapan Hacı Ali ÇAKICI, Annelere ve Babalara itaat etmenin dinimizin emri olduğunu, ayrıca anneye verilen değeri " Cennet Annelerin Ayağının Altındadır" hadisi şerifiyle Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) in bizlere öğütlediğini söyledi. Bununla beraber Karanfilin Şehitlerimizi temsil ettiğini ve içinde bulunduğumuz zor dönemde bu çiçeğin verilmesinin daha da manidar olduğunu söyledi.
Sadece Anneler gününde değil Annelerin her zaman hatırlanması gerektiğini bildiren ÇAKICI, konuşmasına şu şekilde devam etti Çocukların Ana babalarına karşı başlıca görevleri Onlara Saygı gösterip, Allah'ın emirlerine aykırı olmayan her türlü konuda onlara itaat etmektir. Kendilerini yıllarca kucaklarında taşımış, beslemiş büyütmüş olan Anne Babalarına Öf bile demeleri caiz değildir. Bunlara uymayan bir evlat hem hayırsız evlat olur, hemde toplum için faydalı işler yapamaz. Biz Ülkücüler olarak Milletimizin ve Toplumumuzun hayrına işler yapmak hedefindeyiz. Öyleyse bu konuda Anne ve Babaya itaat bir kez daha önem taşıyor. Ayrıca İslam Kültüründe Anne Babadan başka onların dostlarına da saygı göstermek vardır. Bu faaliyetimizi bu düşüncelerle gerçekleştirdik.
Daha sonra faaliyete katılan arkadaşlarına teşekkür edern Hacı Ali Çakıcı, bu tip faaliyetlerinin devam edeceğini bildirdi.